Yoshua en Manuela op Oegandees avontuur

Help je ons de projecten van het Rode Kruis in Oeganda te steunen?
from €7.000 (44%)

Een avontuur in de Oegandese wildernis. Niet alleen omdat we van avontuur houden, maar ook omdat we iets willen bijdragen, aan de wereld, aan de maatschappij.

De expeditie houdt in dat we in september 2022 naar Entebbe vliegen en vanaf daar reizen we richting Mount Elgon. Onderweg gaan we diverse projecten van het Rode Kruis bezoeken. Eenmaal aangekomen bij Mount Elgon gaan we back to basic. We trekken 6 dagen lang over een traject van 80 kilometer met een backpack en een tent naar de top van dit vulkanische gebergte op 4321 meter hoogte. 

Maar dit alles gaat pas ècht een verschil maken als mensen ons hierbij willen helpen door deze trekking te sponsoren. Dat zouden we echt ontzettend waarderen, en elke euro die je stort gaat rechtstreeks naar de projecten van het Oegandese Rode Kruis.

Projecten van het Rode Kruis in Oeganda

Hoewel Oeganda in vergelijking met de rest van de regio een behoorlijk stabiel land is, zijn er toch uitdagingen die we in Nederland niet kennen. De impact van klimaatverandering en natuurrampen zoals aardbevingen is hier groot. Oogsten mislukken door perioden van extreme droogte of juist door extreme neerslag wat modderstromen veroorzaakt. Dit soort omstandigheden zorgen voor honger en situaties waarin ziektes op de loer liggen.

Natuurrampen daar horen we allemaal wel eens over op het nieuws. Gelukkig komt er in zulke situaties vrij snel noodhulp los. Maar wat als gemeenschappen geholpen kunnen worden voordat een dergelijke situatie zich voordoet? Voorkomen is beter dan genezen. Een natuurramp kan niet voorkomen worden, maar door preventieve maatregelen en de weerbaarheid van gemeenschappen te verhogen is de impact vele malen kleiner. Bekijk dit filmpje maar eens. 

Concrete voorbeelden van wat het Rode Kruis in Oeganda doet met behulp van jullie donaties: 

  • Het plaatsen van systemen die waarschuwen voor een aardbeving 
  • Maatregelen om de impact van een modderstroom te verkleinen
  • Boeren helpen om te gaan met perioden van extreme droogte die worden veroorzaakt door klimaatverandering
  • Voorlichting geven over hygiëne waardoor verspreiding van ziektes voorkomen kan worden
  • Het planten van bomen om gronderosie en daarmee aardverschuivingen tegen te gaan
  • Het aanleggen van noodvoorraden om tekorten te kunnen overbruggen
  • En als er dan toch een ramp gebeurd zorgt het Rode Kruis er voor dat er eerste hulp en ambulances beschikbaar zijn 

Wil jij en kan jij ons hierbij helpen? Dat zouden we echt fantastisch vinden! Het bedrag mag je zelf kiezen en bedenk dat elke euro helpt. 

Ben je ondernemer of werk je voor een organisatie die zichzelf graag inzet voor het goede doel? We hebben een interessant sponsorprogramma waarbij we jouw logo mooi in beeld gaan brengen. Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op via e-mail of telefoon! 

 

Liefs, 

Manuela & Yoshua

06 - 83 23 76 70
mpecrielaard@gmail.com

 

*We gaan er vanuit dat we in september 2022 weer kunnen reizen binnen de dan geldende Corona maatregelen, maar mocht dit niet zo zijn dan zal de reis verplaatst moeten worden. Wat we wèl kunnen garanderen is dat elke gedoneerde euro hoe dan ook terecht komt bij de projecten in Oeganda.