Van uitstel komt geen afstel!

16 June 2020 17:02

Lieve allemaal,

Na een overweldigende vliegende start, waarbij we al 38% van ons doelbedrag opgehaald hebben, is het even stil geweest vanaf onze kant. Dit komt doordat het coronavirus onze plannen aardig in de war heeft geschopt. Er is dan ook besloten om de expeditie een jaar te verschuiven, naar september 2021. De redenen hiervoor zijn:

- de verwachte langere duur van de coronacrisis in Oeganda

- de gebrekkige medische voorzieningen (1,3 IC-bedden per miljoen inwoners)

- er is een mogelijkheid dat we daar zelf ziek worden. Naast dat dat een vervelend risico voor onszelf is, zou het er ook voor kunnen zorgen dat de schaarse IC-bedden vervolgens langere tijd niet beschikbaar zijn voor de lokale bevolking

Wij vinden het ontzettend jammer dat we deze reis dit jaar nog niet kunnen maken, maar staan volledig achter de keuze. Een voordeel van de uitgestelde reis is dat we extra tijd hebben om geld in te zamelen. Mocht je de paashazenactie gemist hebben, dan heb je misschien volgend jaar een nieuwe kans ;-) Ook waren we al begonnen met de looptrainingen en omdat onze wandelingen zo goed bevallen, hebben we besloten er een extra lange trainingsperiode van te maken. We genieten zó van het wandelen in de natuur en ontdekken steeds weer nieuwe mooie stukjes Nederland. En wat is het heerlijk om urenlang te wandelen, je hoofd leeg te maken, je te laten verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft, te genieten van de lekkere hapjes die we meegenomen hebben, een duikje te nemen waar mogelijk en de mooie gesprekken en situaties die het oplevert.

Ook zijn we ontzettend blij me alle donaties die we al hebben gekregen. Wat voelt dat bijzonder om van zoveel mensen een bijdrage te krijgen. Heel erg bedankt daarvoor! Op een goede gezondheid, en je hoort nog van ons!

Hieronder een foto-impressie van onze wandelingen:

 - Kale Duinen (Drents-Friese wold); 13,1 km:

 

- Wandelen door het groene Gaasterland (Oudemirdum); 15,5 km

 

- Rondje Mandefjild; de heide van Allardseach; 18,1 km

 

- De Ster van Dwingeloo- route Branderveen; 22,8 km

   

- Door de Kop van Noord Holland; 24,9 km

 

- Wandelen door het koninklijke Oranjewoud; 16,1 km

 

- Witte wieven op de Lemelerberg; 24,6 km (min ca. 5 km ;-) )