Ellen & Nienke in actie voor het Rode Kruis

Op avontuur in de Oegandese wildernis
from € 7.000 (40%)
Still to go

Eind september 2021 trekken wij voor het Rode Kruis de Afrikaanse wildernis in. Tijdens een zesdaagse trekking van ruim 80 km door ruig vulkaangebied lopen we naar de top van de Mount Elgon op 4.321 meter hoogte (Wagagai Peak). Voor deze expeditie halen we 3500 euro per persoon aan sponsorgeld op en dit bedrag gaat volledig naar het Oegandese Rode Kruis. Dit geld is hard nodig! In het gebied dat wij gaan bezoeken hebben bewoners geregeld te maken met overstromingen en modderstromen. Oogsten mislukken en er is een grote kans op de uitbraak van ziektes, zoals cholera en diarree. Ook is er de dreiging van een sprinkhanenplaag én veroorzaakt de Corona-pandemie sterfte en economische onrust, die arme gezinnen ongetwijfeld het hardst zal treffen. Het Rode Kruis helpt op de plekken waar de hulp op dat moment het meest nodig is. Zo zorgen ze voor medische hulpmiddelen en proberen ze inwoners beter voor te bereiden op dit soort rampen. Zo leggen ze waarschuwingssystemen aan, worden scholen rampbestendig gemaakt en trainen ze de lokale bevolking op het gebied van hygiëne. Dit laatste wordt ook gedaan in één van 's werelds grootste vluchtelingenkampen in het noorden van Oeganda. Voorafgaand aan en na de trekking brengen we een bezoek aan een aantal van deze projecten. 

De komende maanden zullen voor ons in het teken staan van geld inzamelen en trainen. Deze reis maken we met een groep van 30 deelnemers. Samen kunnen we het verschil maken! Maar we hebben jullie hulp wel nodig. Steunen jullie ons door een bedrag te doneren, of deel te nemen aan één van onze acties?

N.B. De reis- en verblijfkosten betalen we zelf en zijn dus niet een onderdeel van het doelbedrag.

In eerste instantie was deze expeditie gepland voor september 2020, maar is uitgesteld in verband met het Corona virus. Ook al is de expeditie met een jaar uitgesteld...onze hulp is nog steeds hard nodig. Misschien nog wel harder dan ooit...

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.