Naar de top voor Oeganda

Sylwia Fridrich
from €3.500 (4%)

Mijn persoonlijke uitdaging van het jaar 2020. Samen met andere deelnemers ga ik in 6 dagen 80 km wandelen en daarbij Mount Elgon in Oeganda beklimmen. Deze reis vindt plaats van 20 t/m 30 september. De reis richt zich op back to basic kamperen, de ongerepte Oegandese natuur beleven en achter de schermen kijken van het Oegandese Rode Kruis.

Naast de wandeltocht worden er ook projetbezoeken geregeld. Zo kunnen wij met eigen ogen zien wat het Rode Kruis betekent voor de bevolking van het land. Ook krijgen wij een idee waar het ingezamelde geld mogelijk voor wordt gebruikt.

De Rode Kruis biedt noodhulp aan het land. Daarnaast helpt het door voedsel, water en medicijnen uit te delen. Ook worden er voorlichtingen gegeven over hygiëne om ziektes te voorkomen.

Dan nu een onvermijdelijk onderwerp: het coronavirus. Belangrijk om te beseffen dat ook Oeganda door het virus wordt getroffen. En dat met minder middelen en hulp dan Nederland.

Mocht het in september niet mogelijk zijn om de reis voort te zetten, dan zal deze verplaatst worden en gaan de geworven middelen mee.

N.B. De reis betaal ik zelf. Alle opbrengsten via donaties zijn voor het Rode Kruis.

Sylwia Fridrich

sylwiafridrich@gmail.com

https://www.redcrossug.org/