Stephan, voor het Rode Kruis door Oeganda

Stephan van den Broek
from €3.500 (106%)

UPDATE 29 april 2022: HET GAAT DOOR!!!  We gaaan van 18 tot 28 september 2022 naar Oeganda.

UPDATE 4 juli 2022: Om alvast te wennen ga ik twee dagen eerder al naar Oeganda en na de wandeltocht ga ik nog op mini-safari. Ik vertrek op vrijdag 16 september en ben weer terug op maandag 3 oktober 2022.

Velen kennen mijn liefde voor zeilen en motorrijden. Maar nu ga ik wat heel anders doen. Samen met het Rode Kruis ga ik naar het oosten van Oeganda om daar een prachtige wandeltocht te maken in het gebied rondom Mount Elgon met als hoogtepunt Wagagai Peak (4321m). Een wandeltocht back to basic, slapen in een tent en koken op houtvuur.

Ik maak deze tocht niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor het Rode Kruis in Oeganda. Net zoals het Rode Kruis nú in Nederland op allerlei vlakken direct ondersteuning biedt, doet zij dat ook in Oeganda. In het noorden bevindt zich één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Het Rode Kruis deelt daar water, voedsel en medicijnen uit. Daarnaast komen er regelmatig overstromingen, aardbevingen en mislukte oogsten voor waarbij het Rode Kruis de bevolking helpt. Minder bekend, maar zeker zo belangrijk, is het werk dat het Rode Kruis doet om meisjes naar school te kunnen laten gaan.

Dit werk kan het Rode Kruis niet alleen, ik wil ze daarbij helpen. En ook ik kan het niet alleen, daarom vraag ik je mij te helpen door een donatie te doen via deze actiepagina zodat het Rode Kruis óók in Oeganda kan blijven helpen.

P.S.1: De reis betaal ik zelf, je donatie gaat in zijn geheel naar het Rode Kruis in Oeganda.

P.S.2: Ook Oeganda ondervindt op dit moment alle gevolgen van het corona-virus, een reden te meer om het Rode Kruis aldaar te steunen met een donatie.

P.S.3: Update mei 2020: Vanwege de huidige omstandigheden in Nederland en Oeganda en de onzekerheid over de nabije toekomst wordt de reis uitgesteld tot september 2021. Donaties aan het Rode Kruis via deze site zijn nog steeds meer dan welkom !!

P.S.4: Update mei 2021: Helaas wordt, vanwege COVID-19, de reis naar Oeganda wederom uitgesteld. De nieuwe datum is voorlopig september 2022. Donaties aan het Rode Kruis via deze site zijn nog steeds meer dan welkom !!