Rachel gaat naar Oeganda (4.321 meter hoog!) voor het Rode Kruis

Rachel Hayhoe

( Member of team: Team Caboverde )

from €5,000 (79%)

Yesss! Op 17 september 2022 ga ik dan toch echt voor het Rode Kruis naar Oeganda!

In maart 2020 heb ik me voor deze reis opgegeven na een pittige en mooie wandelvakantie op de Kaapverdische eilanden, waaronder de beklimming van vulkaan Pico do Fogo (2.829 meter). Dus toen ik zag dat het Rode Kruis een sponsorreis naar Oeganda organiseerde, met het bezoeken van Rode Kruis projecten op het programma én de beklimming van de vulkaan Mount Elgon (4.321 meter), wist ik meteen dat ik dit moest gaan doen.

Het wordt 80 kilometer hiken in zes dagen (back to basic) en in de andere dagen diverse projecten van het Rode Kruis bezoeken. Om met eigen ogen te zien naar wat voor projecten het sponsorgeld wat ik al heb opgehaald ėn nog wil ophalen met jouw hulp, naartoe gaat. Vrijwilligers van het Oegandese Rode Kruis delen onder meer voedsel, water en medicijnen uit in één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Zij bieden noodhulp en helpen inwoners zich beter voor te bereiden op noodsituaties. En ze geven voorlichting over hygiëne om de uitbraak van ziekten te voorkomen.

Een rol die het Rode Kruis ook in Nederland op zich nam in de coronacrisis maar in Oeganda ook na deze crisis belangrijk blijft. Daar wil ik aan bijdragen en ik vind het top als jij mij daarbij wilt ondersteunen.

Jouw bijdrage gaat dus dit jaar (eindelijk) met mij mee!

Het Rode Kruis acht het nu wel veilig genoeg voor ons en de Oegandese bevolking om de reis te ondernemen van 18 tot en met 28 september 2022. Ik vertrek een dag eerder en blijf nog een paar dagen langer voor een bezoek aan Murchison National Park. Ik betaal mijn reis-en verblijfskosten zelf, dus jouw gedoneerde euro's gaan allemaal naar het Rode Kruis. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk sponsorgeld meenemen. Tof als jij daaraan kan en wil bijdragen door een donatie te doen op mijn persoonlijke sponsorpagina.

Ik reken op jouw steun voor het Rode Kruis. Dank je wel!

Dikke kus,

Rachel