Wandelen door de Oegandese wildernis én een steentje bijdagen :-)

Nienke Bruins

( Member of team: Ellen & Nienke in actie voor het Rode Kruis )

from €3.500 (31%)

Het is al bijna zover! Half september ga ik (samen met Ellen) op reis naar Oeganda met Expedition Red Cross. Daar gaan we lokale projecten bezoeken én een zesdaagse trekking maken door de Oegandese wildernis naar de top van de Mount Elgon (4321 meter).

Waarom doe ik mee? Door de reizen die ik eerder gemaakt heb, ben ik me erg bewust van hoe goed we het in Nederland hebben. Door de Corona-crisis merk je wel ineens hoe kwetsbaar je bent, maar gelukkig hebben we een goede basis qua zorg en voedsel. De Oegandese bevolking is veel meer overgeleverd aan de grillen van de natuur en ook zijn er veel minder medische hulpmiddelen. Ze hebben onze financiële hulp hard nodig. Ik vind het erg mooi dat het Rode Kruis wereldwijd hulp verleent en altijd kijkt naar de huidige situatie en waar steun op dat moment het meest nodig is. Ik vind het bijzonder dat we met eigen ogen kunnen zien wat voor impact ons verzamelde sponsorgeld heeft. Maar natuurlijk ook de trekking zelf... Want hoe gaaf is het om het uiterste van jezelf te vragen om de top te bereiken en back to basic door de Oegandese wildernis te trekken? Het lijkt mij een een hele mooie ervaring om Oeganda op deze manier te ontdekken en vind het fijn dat ik ook een keer echt iets terug kan doen voor de lokale bevolking. 

We hebben als team ons doelbedrag gehaald, en zijn ontzettend blij en dankbaar voor alle donaties die we hebben gekregen! 

N.B. De reis- en verblijfkosten betalen we zelf en zijn dus niet een onderdeel van het doelbedrag.