Nadine naar Oeganda met het Rode Kruis!

Nadine van den Ende
from €3.500 (36%)

Op 20 september vertrek ik, Nadine, naar Oeganda om diverse projecten van het Rode Kruis te bezoeken. Ik zal daar met eigen ogen zien hoeveel hulp het Rode Kruis biedt aan mensen in nood.

In het gebied waar ik naar toe ga, hebben de bewoners regelmatig te maken met overstromingen en modderstromen. Hierdoor mislukken de oogsten en liggen er ziekten op de loer. Het Rode Kruis, het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld, staat altijd klaar voor de slachtoffers. Het Rode Kruis heeft veel geld nodig om de inwoners beter voor te bereiden op dit soort rampen. Zo worden er waarschuwingssystemen aangelegd, worden er nieuwe bomen geplant en wordt de lokale bevolking getraind op het gebied van hygiëne.

De natuur is van groot belang voor de mensen die in dit gebied wonen. Samen met een aantal andere fondsenwervers gaan wij naast het bezoeken van deze projectkampen ook een zesdaagse back-to-basic trektocht maken over Mount Elgon. Dit is een vulkaan gelegen in het oosten van Oeganda, met de top op 4.500 meter hoogte.

Ik heb altijd al mijn steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling in derdewereldlanden. Deze reis is hiervoor de perfecte kans, aangezien ik met het opgehaalde sponsorgeld het Oegandese Rode Kruis sponsor en tegelijkertijd het land en de cultuur kan leren kennen.

Mijn reis betaal ik helemaal zelf. Het Rode Kruis heeft echter wel geld nodig en met jouw bijdrage kun jij voor de mensen en de natuur in Oeganda iets betekenen. Elke euro besteedt aan de voorbereidingen voor een mogelijke natuurramp scheelt achteraf vijf euro aan crisishulp, dus ook op langer termijn helpen wij mee.
Doe je mee?
Als individueel kun je helpen, maar ook als bedrijf kun je mij sponsoren. Om jullie hulp te promoten zal ik een sponsorshirt maken, wat ik zal dragen tijdens de trip, zodat iederen kan zien dat jij dit project hebt geholpen!

Mijn streefbedrag staat op €3.500 en ik zou het fantastisch vinden als ik dit bedrag door middel van jullie hulp kan ophalen voor het Rode Kruis. Elke bijdrage, groot of klein, wordt gewaardeerd!