Expedition Red Cross Uganda

Marleen Bruinsma

Raised

3,535
101% reached of my target amount €3,500

Expedition Red Cross Uganda geslaagd!

Beste sponsoren,

Ontzettend bedankt voor jullie support en donaties. Op 10 juli heb ik het streefbedrag gehaald en is er € 3.505 opgehaald voor het Rode Kruis in Oeganda!

Wat was de aanleiding?

In september eindigt mijn bestuursfunctie bij het Nederlandse Rode Kruis. Dat wilde ik niet longemerkt voorbij laten gaan. Daarom heb ik aan mijn afscheid een sponsoractie gekoppeld voor het Rode Kruis in Oeganda.

Ik had het plan om in september een trektocht te maken door het Mount Elgon National Park in Oeganda om daarmee geld binnen te halen voor het Rode Kruis in Oeganda. Door de Covid-19 is het nu niet mogelijk en wordt de reis uitgesteld tot september 2021. Uiteraard blijft de bestemming van het binnengehaalde geld hetzelfde.

Waarom het Rode Kruis in Oeganda?

Oeganda is een relatief 'veilige haven' in Afrika. Het Rode Kruis Oeganda vangt heel veel vluchtelingen op uit buurlanden, verzorgt de ambulancedienst en medische zorg in dit land. Maar zorgt ook voor projecten gericht op schoon water en hygiene en schoolvoorzieningen voor meisjes. Help je me mee om € 3.500 voor deze projecten op te halen?

Goed om te weten: 

De donaties gaan voor 100% naar het Rode Kruis in Oeganda, ik betaal mijn eigen reis en verblijf.

 

Hoe heb ik het sponsorgeld verzameld?

Sponsor mijn trainingsschema voor de wandetocht in Oeganda: opbrengst € 1.465,00                                                                            

In Oeganda bezoek ik in 2021 een aantal Rode Kruis projecten en ga ik een zesdaagse hiking door mount elgon National Park. Deze start op 1.250 meter en we lopen naar de top op 4.321 meter. Dagelijks lopen we tussen de 8 en 20 kilometer. Dat betekent dat ik moet trainen. 

Ik wandel wekelijks drie keer, varierend van twee keer een korte wandeling, tot wandelingen tussen de 8 en 20 kilometer. Uiteraard wandel ik coronaproof. Dus ik blijf in mijn mooie provincie Groningen en de kop van Drenthe. En wandel vanaf juni met maximaal één gast. Je kunt mijn wandeltochten sponsoren. Doneer wat je wilt en vermeld in je bericht dat je graag een wandeling sponsort. Je ontvangt van mij een bericht in welke week ik voor je loop en je ontvangt een foto-impressie van mijn wandelweek. 

inmiddels zijn de eerste 11 weken gesponsord. Vanaf 29 juni kun je mijn wandelingen nog sponsoren. Dan maak ik elke week ook een langere wandeling van 10 tot 20 km. Meewandelen mag!  

 

Koop een paar gebreide sloffen "homemade by grandma | limited edition Red Cross"

Deze actie is afgelopen! Opbrengst: € 665,00                   

Koop een paar heerlijke (kinder)sloffen, gebreid door oma. Doneer minimaal €20, vermeld in je bericht dat je graag door aankoop van sloffen het Rode Kruis in Oeganda wilt sponsoren. Ik stem per mail met je af over maat en kleur en je ontvangt de gebreide sloffen corona-proof opgestuurd.

 

Koop een koningslot en win een voorstelling van Marcel Hensema !

Deze actie is afgelopen! Opbrengst € 605

Marcel Hensema geeft zaterdag 16 mei  om 16.00 uur een huiskamervoorstelling van Mijn Ede. Ik kan maximaal  twee gasten uitnodigen ivm de Corona maatregelen. Deze plaatsen zijn verloot onder de kopers van 50 Koningsloterij. De winnaars zijn bekend  en de actie heeft maar liefst € 605 opgeleverd voor het Rode Kruis in Oeganda.

Over de voorstelling: Met Mijn Ede van NNT scoorde Marcel Hensema een theaterhit die altijd en overal stijf was uitverkocht. In deze intieme solovoorstelling brengt hij melancholische, hartverscheurende en hilarische verhalen, afkomstig van zijn Groningse roots. De muziek van de Groningse legende Ede Staal is vervlochten met deze verhalen. Marcel  neemt zijn huiskamerpubliek mee naar het Groningen van de jaren tachtig.

 

Voor zakelijke sponsoren: strategie sessie business model canvas |

Deze actie is afgelopen!  Opbrengst € 500                                                                     

Met mijn management en adviesbureau Anser en Zorg Assist Management organiseer ik regelmatig strategiesessie voor directies en managementteams. Speciaal voor het Rode Kruis Oeganda organiseer ik een aantal ‘coronaproof’ strategiesessies Business Model Canvas. Aangepast aan de COVID-19 maatregelen in een -doe-het-zelf-variant, maar uiteraard gericht op een volwaardige strategiesessie. 

Diverse bijdragen € 270