Stephan, voor het Rode Kruis door Oeganda

Stephan van den Broek
Normal 6ba7b68b85978ab510a9b34d4d5cef308a8bc162
Qr
from € 3.500 (95%)

Velen kennen mijn liefde voor zeilen en motorrijden. Maar nu ga ik wat heel anders doen. Samen met het Rode Kruis ga ik naar het oosten van Oeganda om daar een prachtige wandeltocht te maken in het gebied rondom Mount Elgon met als hoogtepunt Wagagai Peak. Een wandeltocht back to basic, slapen in een tent en koken op houtvuur.

Ik maak deze tocht niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor het Rode Kruis in Oeganda. Net zoals het Rode Kruis nú in Nederland op allerlei vlakken direct ondersteuning biedt, doet zij dat ook in Oeganda. In het noorden bevindt zich één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Het Rode Kruis deelt daar water, voedsel en medicijnen uit. Daarnaast komen er regelmatig overstromingen, aardbevingen en mislukte oogsten voor waarbij het Rode Kruis de bevolking helpt. Minder bekend, maar zeker zo belangrijk, is het werk dat het Rode Kruis doet om meisjes naar school te kunnen laten gaan.

Dit werk kan het Rode Kruis niet alleen, ik wil ze daarbij helpen. En ook ik kan het niet alleen, daarom vraag ik je mij te helpen door een donatie te doen via deze actiepagina zodat het Rode Kruis óók in Oeganda kan blijven helpen.

P.S.1: De reis betaal ik zelf, je donatie gaat in zijn geheel naar het Rode Kruis in Oeganda.

P.S.2: Ook Oeganda ondervindt op dit moment alle gevolgen van het corona-virus, een reden te meer om het Rode Kruis aldaar te steunen met een donatie.

P.S.3: Update mei 2020: Vanwege de huidige omstandigheden in Nederland en Oeganda en de onzekerheid over de nabije toekomst wordt de reis uitgesteld tot september 2021. Donaties aan het Rode Kruis via deze site zijn nog steeds meer dan welkom !!

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.