Rachel goes Oeganda (4.321 meter hoog!)

Rachel Hayhoe

( Lid van team: Team Caboverde )

van totaal € 4.000 (80%)

Begin 2020 een pittige en mooie wandelvakantie gehad op de Kaapverdische eilanden, waaronder de beklimming van vulkaan Pico do Fogo (2.829 meter). Dus toen ik zag dat het Rode Kruis een sponsorreis naar Oeganda organiseerde, met onder meer de beklimming van de vulkaan Mount Elgon (4.321 meter), wist ik meteen dat ik dit moest gaan doen.

Het wordt 80 kilometer wandelen in zes dagen en in de andere dagen diverse projecten van het Rode Kruis bezoeken. Om met eigen ogen te zien naar wat voor projecten het geld wat ik ophaal, naartoe gaat. Vrijwilligers van het Oegandese Rode Kruis delen voedsel, water en medicijnen uit in één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Zij bieden noodhulp en helpen inwoners zich beter voor te bereiden op noodsituaties. En ze geven voorlichting over hygiëne om de uitbraak van ziekten te voorkomen.

Een rol die het Rode Kruis ook in Nederland op zich neemt in de huidige coronacrisis maar in Oeganda ook na deze crisis belangrijk blijft. Daar wil ik aan bijdragen en ik vind het top als jij mij daarbij wilt ondersteunen.
De reis is vanwege de gezondheidssituatie in de wereld verzet van september 2020 naar 19-29 september 2021.
Jouw bijdrage nu gaat dus dit jaar gewoon met mij mee. 

Ik reken op jouw steun voor het Rode Kruis. Dank je wel!

 

 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.