Rachel Hayhoe

Rachel goes Oeganda (4.321 meter hoog!)

( Member of team: Team Caboverde )

Donate now
More information

Begin 2020 een pittige en mooie wandelvakantie gehad op de Kaapverdische eilanden, waaronder de beklimming van vulkaan Pico do Fogo (2.829 meter). Dus toen ik zag dat het Rode Kruis een sponsorreis naar Oeganda organiseerde, met onder meer de beklimming van de vulkaan Mount Elgon (4.321 meter), wist ik meteen dat ik dit moest gaan doen.

Het wordt 80 kilometer wandelen in zes dagen en in de andere dagen diverse projecten van het Rode Kruis bezoeken. Om met eigen ogen te zien naar wat voor projecten het geld wat ik ophaal, naartoe gaat. Vrijwilligers van het Oegandese Rode Kruis delen voedsel, water en medicijnen uit in één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Zij bieden noodhulp en helpen inwoners zich beter voor te bereiden op noodsituaties. En ze geven voorlichting over hygiëne om de uitbraak van ziekten te voorkomen.

Een rol die het Rode Kruis ook in Nederland op zich neemt in de huidige coronacrisis maar in Oeganda ook na deze crisis belangrijk blijft. Daar wil ik aan bijdragen en ik vind het top als jij mij daarbij wilt ondersteunen. De reis is van 20 - 30 september 2020, maar als richting september 2020  blijkt dat het dan (nog) niet veilig is, wordt de reis verplaatst. Dus jouw bijdrage gaat alsnog met mij mee, maar dan op een later moment.

Ik reken op jouw steun voor het Rode Kruis. Dank je wel!

 

 

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

29/04/2020
20:46

Denise

View all