Nienke Bruins

Wandelen door de Oegandese wildernis én een steentje bijdagen :-)

( Member of team: Ellen & Nienke in actie voor het Rode Kruis )

Waarom doe ik mee? Door de reizen die ik eerder gemaakt heb, ben ik me erg bewust van hoe goed we het in Nederland hebben. Door de Corona-crisis merk je wel ineens hoe kwetsbaar je bent, maar gelukkig hebben we een goede basis qua zorg en voedsel. De Oegandese bevolking is veel meer overgeleverd aan de grillen van de natuur en ook zijn er veel minder medische hulpmiddelen. Ze hebben onze financiële hulp hard nodig. Ik vind het erg mooi dat het Rode Kruis wereldwijd hulp verleent en altijd kijkt naar de huidige situatie en waar steun op dat moment het meest nodig is. Ik vind het bijzonder dat we met eigen ogen kunnen zien wat voor impact ons verzamelde sponsorgeld heeft. Maar natuurlijk ook de trekking zelf... Want hoe gaaf is het om het uiterste van jezelf te vragen om de top te bereiken en back to basic door de Oegandese wildernis te trekken? Het lijkt mij een een hele mooie ervaring om Oeganda op deze manier te ontdekken en vind het fijn dat ik ook een keer echt iets terug kan doen voor de lokale bevolking. 

De komende maanden zullen voor ons in het teken staan van geld inzamelen en trainen. Door Corona maken we de reis een jaar later, maar daardoor hebben we extra tijd voor leuke acties en kunnen we lekker veel wandelen als voorbereiding. Deze reis maken we met een groep van 30 deelnemers. Samen kunnen we het verschil maken! Maar we hebben jullie hulp wel nodig. Steunen jullie ons door een bedrag te doneren, of deel te nemen aan één van onze acties?

N.B. De reis- en verblijfkosten betalen we zelf en zijn dus niet een onderdeel van het doelbedrag.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

07/10/2020
19:41

Anonymous

View all
  View all
16/06/2020 | 17:07

Van uitstel komt geen afstel!

Lieve allemaal, Na een overweldigende vliegende start, waarbij we al 38% van ons doelbedrag opgehaald hebben, is het even stil geweest vanaf onze kant. Dit komt doordat het coronavirus onze plannen aardig in de war heeft geschopt. Er is dan ook besloten om de expeditie een jaar te verschuiven, naar september 2021. De redenen hiervoor zijn: - de verwachte langere duur van de coronacrisis in Oeganda - de gebrekkige medische voorzieningen (1,3 IC-bedden per miljoen inwoners) - er is een mogelijkheid dat we daar zelf ziek worden. Naast dat dat een vervelend risico voor onszelf is, zou het er ook voor kunnen zorgen dat de schaarse IC-bedden vervolgens langere tijd niet beschikbaar zijn voor de lokale bevolking Wij vinden het ontzettend jammer dat we deze reis dit jaar nog niet kunnen maken, maar staan volledig achter de keuze. Een voordeel van de uitgestelde reis is dat we extra tijd hebben om geld in te zamelen. Mocht je de paashazenactie gemist hebben, dan heb je misschien volgend jaar een nieuwe kans ;-) Ook waren we al begonnen met de looptrainingen en omdat onze wandelingen zo goed bevallen, hebben we besloten er een extra lange trainingsperiode van te maken. We genieten zó van het wandelen in de natuur en ontdekken steeds weer nieuwe mooie stukjes Nederland. En wat is het heerlijk om urenlang te wandelen, je hoofd leeg te maken, je te laten verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft, te genieten van de lekkere hapjes die we meegenomen hebben, een duikje te nemen waar mogelijk en de mooie gesprekken en situaties die het oplevert. Ook zijn we ontzettend blij me alle donaties die we al hebben gekregen. Wat voelt dat bijzonder om van zoveel mensen een bijdrage te krijgen. Heel erg bedankt daarvoor! Op een goede gezondheid, en je hoort nog van ons! Hieronder een foto-impressie van onze wandelingen:  - Kale Duinen (Drents-Friese wold); 13,1 km:   - Wandelen door het groene Gaasterland (Oudemirdum); 15,5 km   - Rondje Mandefjild; de heide van Allardseach; 18,1 km   - De Ster van Dwingeloo- route Branderveen; 22,8 km     - Door de Kop van Noord Holland; 24,9 km   - Wandelen door het koninklijke Oranjewoud; 16,1 km   - Witte wieven op de Lemelerberg; 24,6 km (min ca. 5 km ;-) )