Een top-expeditie voor Uganda

Marlies Kromjong
from €3.500 (29%)
0 m Covered
My goal 80 km | Reached 0%

In september 2022, loop ik mee in de Expedition Red Cross. Dit is een avontuurlijke trektocht door de ongerepte, prachtige natuur van Uganda. Expedition Red Cross brengt ons naar Mount Elgon National Park, op de grens van Kenia in het oosten van Uganda.

Helemaal te gek natuurlijk, want als je me kent dan weet je dat ik gek ben op sport en beweging, het liefst middenin de (meest) ongerepte natuur; zoals backcountry skien in de Alpen of in Canada, golfsurfen in Portugal, canyoning in Andalusie of diepzeeduiken in Azië.

En nu krijg ik de kans om te hiken in de bijzondere natuur van Uganda. We zullen tijdens een zesdaagse trekking ruim 80 kilometer door ruig vulkaangebied lopen naar de top van de Wagagai Peak op 4.321 meter hoogte. Het gebied staat bekend om naar rijke vegetatie en grote verzameling aan wild, waaronder olifanten en buffels.

Onderdeel van deelname aan de expeditie is dat ik €3,500 sponsorgeld inzamel; met dat geld biedt het Rode Kruis noodhulp in Oeganda en worden inwoners beter voorbereid op noodsituaties. Voorafgaand en na de trek brengen we een bezoek aan een aantal projecten van het Rode Kruis. Ik kan dan met eigen ogen zien zien wat het Rode Kruis voor de Ugandese bevolking betekent en welke impact onze bijdrage kan maken.

Samen met alle deelnemers aan de expeditie hopen we een mooi bedrag op te halen, om het Rode Kruis - en daarmee de mensen in Uganda - te steunen.

Steun jij mij en help je daarmee het Rode Kruis in Uganda?

(mijn reis en verblijf betaal ik zelf)