Marleen Bruinsma

Expedition Red Cross Uganda

Donate now
More information

Expedition Red Cross Uganda

Dit jaar eindigt mijn bestuursfunctie bij het Nederlandse Rode Kruis.

Dat laat ik niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom heb ik aan mijn afscheid een sponsoractie gekoppeld voor het Rode Kruis in Oeganda.

Ik had het plan om in september een trektocht te maken door het Mount Elgon National Park in Oeganda om daarmee geld binnen te halen voor het Rode Kruis in Oeganda. Door de Covid-19 beperkingen is het nu duidelijk dat de reis in september niet doorgaat. Dat wordt uitgesteld tot september 2021. Maar nu ook in Oeganda besmettingen zijn gemeld, is het geld zeer welkom.

Oeganda is een relatief 'veilige haven' in Afrika. Het Rode Kruis Oeganda vangt heel veel vluchtelingen op uit buurlanden, verzorgt de ambulancedienst en medische zorg in dit land. Maar zorgt ook voor projecten gericht op schoon water en hygiene en schoolvoorzieningen voor meisjes. Help je me mee om € 3.500 voor deze projecten op te halen?

Goed om te weten: 

De donaties gaan voor 100% naar het Rode Kruis in Oeganda, ik betaal mijn eigen reis en verblijf en regel  alle acties zelf.

Je kunt me sponsoren door een bijdrage te doneren via deze pagina of een actie te sponsoren. 

Sponsor mijn trainingsschema voor de wandetocht in Oeganda                                                                             

In Oeganda bezoek ik een aantal Rode Kruis projecten en ga ik een zesdaagse hiking door mount elgon National Park. Deze start op 1.250 meter en we lopen naar de top op 4.321 meter. Dagelijks lopen we tussen de 8 en 20 kilometer. Dat betekent dat ik moet trainen. 

Ik wandel wekelijks drie keer, varierend van twee keer een korte wandeling, tot wandelingen tussen de 8 en 20 kilometer. Uiteraard wandel ik coronaproof. Dus ik blijf in mijn mooie provincie Groningen en de kop van Drenthe. En wandel alleen. Je kunt mijn wandeltochten sponsoren. Doneer wat je wilt en vermeld in je bericht dat je graag een wandeling sponsort. Je ontvangt van mij een bericht in welke week ik voor je loop en je ontvangt een foto-impressie van mijn wandelweek. 

inmiddels zijn de eerste acht weken gesponsord. De weken van 8 juni t/m 19 juli zijn nog te sponsoren. Vanaf juni neem ik wekelijks ook iemand mee op een coronaproof wandeling en wie weet met een verfrissend drankje op een terras...

 

Koop een paar gebreide sloffen "homemade by grandma | limited edition Red Cross"

Deze actie is afgelopen! Opbrengst: € 486                      

Koop een paar heerlijke (kinder)sloffen, gebreid door oma. Doneer minimaal €20, vermeld in je bericht dat je graag door aankoop van sloffen het Rode Kruis in Oeganda wilt sponsoren. Ik stem per mail met je af over maat en kleur en je ontvangt de gebreide sloffen corona-proof opgestuurd.

 

Koop een koningslot en win een voorstelling van Marcel Hensema !

Deze actie is afgelopen! Opbrengst € 605

Marcel Hensema geeft zaterdag 16 mei  om 16.00 uur een huiskamervoorstelling van Mijn Ede. Ik kan maximaal  twee gasten uitnodigen ivm de Corona maatregelen. Deze plaatsen zijn verloot onder de kopers van 50 Koningsloterij. De winnaars zijn bekend  en de actie heeft maar liefst € 605 opgeleverd voor het Rode Kruis in Oeganda.

Over de voorstelling: Met Mijn Ede van NNT scoorde Marcel Hensema een theaterhit die altijd en overal stijf was uitverkocht. In deze intieme solovoorstelling brengt hij melancholische, hartverscheurende en hilarische verhalen, afkomstig van zijn Groningse roots. De muziek van de Groningse legende Ede Staal is vervlochten met deze verhalen. Marcel  neemt zijn huiskamerpubliek mee naar het Groningen van de jaren tachtig.

 

Voor zakelijke sponsoren: strategie sessie business model canvas |

Deze actie is afgelopen!  Opbrengst € 500                                                                     

Met mijn management en adviesbureau Anser en Zorg Assist Management organiseer ik regelmatig strategiesessie voor directies en managementteams. Speciaal voor het Rode Kruis Oeganda organiseer ik een aantal ‘coronaproof’ strategiesessies Business Model Canvas. Aangepast aan de COVID-19 maatregelen in een -doe-het-zelf-variant, maar uiteraard gericht op een volwaardige strategiesessie. 

Deze actie heeft € 500 opgeleverd!

Met behulp van de toolkit Business Model Canvas brengt u samen met uw team uw organisatie(onderdeel) in beeld. We starten met een telefonische intake, dan gaat uw team aan de slag met een digitale Canvas en het het bijgeleverde instructiepakket. Zodra uw team het Canvas heeftingevuld, maken we een afspraak voor een online sessie waarbij we het Canvas en de mogelijke verbeterpunten bespreken. Op basis daarvan kunt u verder met het maken van keuzes voor uw organisatie(onderdeel) en het realiseren van verbeteringen. 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

27/05/2020
20:42

Ilja

View all
  View all
29/04/2020 | 0:00

Koningsloterij groot succes!

 Binnen twee dagen heb ik 50 loten verkocht voor de Koningsloterij. Twee winnaars heb ik blij gemaakt met een huiskamer optreden van Marcel Hensema. 16 mei gaat hij zijn voorstelling Mijn Ede spelen. Deze actie leverde niet alleen veel reacties, maar ook € 605 op voor het Ride Kruis in Oeganda !