Jan Willem Zwang

Geen berg is hoog genoeg voor het Rode Kruis

Doneer nu
Meer informatie

Jaarlijks worden landen als de Filipijnen, Nepal, Ecuador , Peru en Oeganda getroffen door natuurrampen zoals aardbevingen, overstromingen, aardverschuivingen en droogte. Daar is geen ontsnappen aan. Dit natuurgeweld wordt steeds extremer en onvoorspelbaarder door klimaatveranderingen. Zakelijk proberen we met Greenspread klimaatverandering al tegen te gaan door veel duurzame-energieprojecten te realiseren.

Persoonlijk wil ik ook een flinke steen bijdragen. Dit wil ik doen door fondsen te werven voor het Rode Kruis.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dichtbij maar ook ver weg, zoals in Oeganda. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

Het Rode Kruis staat altijd klaar voor slachtoffers en met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.

Tussen 20 en 30 september ga ik in zes dagen tijd Mount Elgon beklimmen samen met andere fondsenwervers. In deze zes dagen tijd leggen we 80 kilometer af. Mount Elgon was ooit de hoogste berg in Afrika en rees ver boven de 5895 m hoge Kilimanjaro uit. Door jarenlange erosie is de vulkanische berg nu echter nog maar 4321 m hoog en daarmee nog maar de 8ste hoge berg van Afrika.

Mijn reis en verblijf betaal ik allemaal zelf. Ik heb geen enkele bijdrage nodig. Het Rode Kruis heeft wel geld nodig. Veel geld. Mijn persoonlijke doel staat op minimaal € 3.500,-. Help jij mee dit doel ruimschoots te overtreffen?

Fantastisch dat je het Rode Kruis steunt!

Jan Willem Zwang
janwillem@greenspread.nl

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

26/03/2020
13:37

Sosha

Bekijk alle