In actie voor Oeganda!

Ellen Rietveld

( Member of team: Ellen & Nienke in actie voor het Rode Kruis )

from €3.500 (24%)
Still to go

Expedition Red Cross; voor mij een nieuwe manier van reizen en tegelijkertijd dé manier om van betekenis zijn voor een ander. Toen ik een film zag van de natuur in Oeganda en de back to basic beleving er van af spatte wist ik meteen: hier wil ik aan mee doen! Ik vind het tof om door de ogen van het Rode Kruis een land te bezoeken. Voordat de reis zelf plaats vindt hebben we al contact met de lokale mensen die goed weten wat er op dat moment speelt in het land en waar behoefte aan is. Het geeft me de mogelijkheid om in contact te komen met de lokale bevolking, iets waar ik na mij reis door Namibie en Botswana nog eens voor terug wilde keren naar Afrika. 

2020 is een jaar dat anders loopt voor iedereen. Toch hoop ik dit jaar betekenisvol te maken. De komende maanden staan in het teken van heel veel wandelen en natuurlijk het organiseren van allerlei acties samen met Nienke. Het vergt extra uitdaging om in deze tijden van Corona acties daarvoor iets op touw te zetten. Maar als ik zie hoe groot deze uitbraak al van invloed is in een welvarend land als Nederland, besef ik alleen maar meer hoe groot de impact zal zijn in een land als Oeganda. En dan is het Rode Kruis dé organisatie die weet hoe de lokale bevolking het beste gesteund kan worden. Nadat we ons in Paashaaspakken hebben gehuld in de eerste lockdown, hebben we nu een Escape spel ontwikkeld om de huidige lockdown door te komen.

Goed om te weten; mocht de reis niet door kunnen gaan, dan wordt deze verplaatst. Al het sponsorgeld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis en komt dus op de plek terecht waar ze het het hardste nodig hebben.

Alvast super bedankt voor je donatie!