Help de mensen in Oeganda

Ankelien Barkman
from €3.500 (10%)

Toen ik deze reis voorbij zag komen was ik direct enthousiast. Al langer had ik de wens om een keer een lange wandeltocht te maken maar ik ben niet zo'n held om dat alleen te doen. Deze expeditie heeft alles wat ik belangrijk vind. Bewegen, avontuur, uitdaging en een fantastisch mooi doel. Daarmee help ik niet alleen mijzelf maar ook heel veel anderen. Een geweldige combinatie dus!

Net zoals het Rode Kruis nú in Nederland op allerlei vlakken direct ondersteuning biedt, doet zij dat ook in Oeganda. In het noorden bevindt zich één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Het Rode Kruis deelt daar water, voedsel en medicijnen uit. Daarnaast komen er regelmatig overstromingen, aardbevingen en mislukte oogsten voor waarbij het Rode Kruis de bevolking helpt. Minder bekend, maar zeker zo belangrijk, is het werk dat het Rode Kruis doet om meisjes naar school te kunnen laten gaan.

Dit werk kan het Rode Kruis niet alleen, ik wil ze daarbij helpen. En ook ik kan het niet alleen, daarom vraag ik je mij te helpen door een donatie te doen via deze actiepagina zodat het Rode Kruis óók in Oeganda kan blijven helpen.

P.S.1: De reis betaal ik zelf, je donatie gaat in zijn geheel naar het Rode Kruis in Oeganda.

P.S.2: Ook Oeganda ondervindt op dit moment alle gevolgen van het corona-virus, een reden te meer om het Rode Kruis aldaar te steunen met een donatie.

De laatste tijd gebeurt er heel veel en het kan natuurlijk gebeuren dat het in september nog niet verstandig en veilig is om deze reis te gaan maken. Mocht dit zo zijn, dan zal de reis verplaatst worden en zullen we dit avontuur op een ander moment alsnog gaan beleven. De donaties die we hebben ontvangen, gaan rechtstreeks naar het Rode Kruis.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.