Expedition Red Cross

In september 2022 vond Expedition Red Cross plaats in Oeganda. Vijftien deelnemers gingen op een avontuurlijke trektocht door de natuur van Oost-Oeganda. In zes dagen hebben ze de top van Mount Elgon beklommen. Een tocht van ruim 80 kilometer. Voor de trekking hebben alle deelnemers een aantal projecten van het Rode Kruis in Oeganda bezocht. 

Hulp aan mensen in nood

Elke deelnemer aan Expedition Red Cross heeft voorafgaand aan zijn of haar reis € 3.500,- sponsorgeld ingezameld voor het Oegandese Rode Kruis. In het gebied dat deelnemers bezochten, hebben bewoners geregeld te maken met overstromingen en modderstromen. Oogsten mislukken en de uitbraak van ziekten ligt op de loer. Het Rode Kruis helpt door inwoners beter voor te bereiden op dit soort rampen. Zo leggen we waarschuwingssystemen aan en trainen we de lokale bevolking op het gebied van hygiëne. 

Via onderstaande button kun je lezen over onze avonturen:

Nieuws

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 760 km afgelegd

Met elkaar

03-10-2022 | 18:40

Het is alweer even geleden dat we hier schreven over onze ervaringen in Oeganda. Na drie inspirerende dagen met het Rode Kruis was het namelijk tijd voor onze hike op Mount Elgon. Een tocht die ons leidde naar Wakagai peak op 4321m hoogte.

Drie dagen stijgen en dan weer naar beneden. Geen bereik, slapen in tentjes, yoga sessies in het kamp, ons wassen in rivieren en vooral: heel veel meters maken. Meters door de boerderijen beneden aan de berg, door de jungle, door bloemenvelden en rotsformaties en door het vulkanische landschap bij de piek. Het was even geweldig als zwaar. De hoogtemeters gingen ons ook niet in de koude kleren zitten. Maar: met veel trots kunnen we zeggen dat we aan het einde van de tocht allemaal ons certificaat van de Uganda Wildlife Authority in ontvangst mochten nemen. ''Congratulations on conquering mount Elgon.'' 

Het was een onvergetelijke ervaring die we samen hebben gehad. Zoals één van de deelnemers prachtig schreef: ''Alleen kun je snel gaan, maar tijdens deze reis is duidelijk geworden dat je samen verder komt.''

Met dat gevoel is de cirkel dan ook prachtig rond. Want dit is precies wat we leerden van de mensen in de communities die we de eerste dagen hebben bezocht. Met elkaar.

 

 

 

Lees meer | Bekijk alle